Dlouhé vlasy jsou při nošení roušky výhodou. Díky dobře zvolenému účesu vám totiž jen tak nespadne

Krása 10. dubna 2020 | 10:45 — Helena Malá
Bez roušky se v době koronavirové pandemie nikdo neobejde. Dlouhovlasé ženy mají oproti jiným jednu výhodu, když zvolí ten správný účes, bude jim rouška skvěle sedět a nespadne jim z obličeje za žádných okolností.
Další 3 fotografie v galerii
Pokud máte dlouhé vlasy a musíte vyjít na veřejnost s rouškou, pomohou vám některé typy účesů / Internet

Díky domácímu šití roušek má už dnes ochrannou pomůcku snad každý. Liší se od sebe nejen vzorem látky, ale i střihem. Někdo má roušku na zavazování, další na gumičky, které se zaháknou jen tak za uši. Jenže ne každému rouška dobře sedí. Pokud máte dlouhé vlasy, můžete je využít k tomu, že vám pomohou v tom, aby vám rouška nepadala nebo aby se vám do gumiček či šňůrek nezamotávaly vlasy. Které účesy jsou v době karantény ideální?

Vysoký drdol

Ať už máte roušku na zavazování nebo na gumičky, když si vyčešete vlasy nahoru, nebudou se vám do nich tolik zamotávat vlasy. Na tento účes je však třeba mít vlasy dlouhé alespoň po ramena.

Nejprve si stáhněte vlasy do co nejvyššího culíku, někomu se to dělá dobře v předklonu. Culík rozdělte na dva přibližně stejné prameny. Začněte u gumičky culíku a omotejte každý pramen vlasů kolem toho druhého. Postupujte směrem dokola kolem culíku. Každý pramen zamotejte jedním směrem a dejte si pozor, aby vám žádné vlasy nezůstaly viset.

Můžete také zamotat celý culík najednou. Je dobré vlasy nejprve zatočit, aby vám lépe držely. Pokud chcete mít drdol objemnější a méně uhlazený, můžete si vlasy v culíku nejprve natupírovat. Konce pak připněte sponkami. Tento účes sluší hlavně štíhlým ženám. 

Vysoký culík

I obyčejný vysoký culík oceníte při nošení roušky, obzvláště pokud používáte tu na tkaničky. Culík jednoduše vyčesejte tak vysoko, jak je vám příjemné. Všechny čtyři šňůrky pak uvažte nad gumičku. Culík roušku skvěle podrží a vám už z obličeje nespadne. Na rozdíl od drdolu navíc sedí tento účes každé ženě, štíhlé i boubelce.

Dva drdůlky

Ženy, které nosí roušku na gumičky za uši mohou pro změnu zvolit účes v podobě dvou malých drdůlků po stranách hlavy. Můžete za ně gumičky zaháknout, takže rouška bude daleko pevněji držet.

Vytvořit tento účes je snadné. Rozdělejte vlasy na dvě části a na každé straně vytvořte ve stejné výšce culík. Vlasy potom můžete pro větší objem trochu natupírovat. Zatočte každý culík směrem dozadu a vlasy trochu povytáhněte, aby úšes působil volnějším dojmem. Takto připravený culík obtočte kolem gumičky a konec sepněte sponkou. Vaše vlasy budou vypadat lépe, když jim čas od času dopřejete masku, kterou si můžete připravit i doma, jak jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu