Jak šikovně zamaskovat unavená a povadlá víčka líčením

Krása 22. dubna 2020 | 19:43 — Helena Malá
Povadlá víčka mívají často ženy po čtyřicítce, občas se ale objeví i u dvacetiletých slečen, které k tomu mají genetické dispozice. I takové oči se ale dají hezky nalíčit, a to dokonce tak, že spadlá víčka i mírně zamaskujete.
Další 3 fotografie v galerii
Ani ženy s povadlými víčky se nemusejí vzdávat nalíčených očí / Internet

Mnoho žen, které trápí přepadlá víčka, omezuje líčení jen na make-up a maximálně řasenku. Mají totiž dojem, že i kdyby si víčko vystínovaly, nepůjde to vidět. Jenže tak to není. U přepadlých víček je třeba jen zvolit jinou techniku.

Nejprve začněte tím, že na horní víčko nanesete make-up nebo korektor. Podklad zapracujte prsty nebo vhodným štětcem. Vše poté přepudrujte. Nyní je dobré na víčka nanést podkladovou bázi, díky ní budou stíny dobře držet a nebudou se po čase slévat do očních záhybů. Bázi naneste na celé pohyblivé víčko až pod obočí.

Začněte světlým stínem

Když máte oko perfektně připravené, naneste na víčko světlý oční stín, třeba tělové barvy. Stín naneste těsně po celém pohyblivém víčku. Starší ženy by měly volit matný stín, mladší ročníky si mohou dovolit i lesklý.

Mějte oči otevřené

Pokud nemáte tento typ líčení v ruce, je lepší si při něm nechat otevřené oči. Očím s přepadlým víčkem sluší jemnné kouřové líčení. Po nanesení světlého očního stínu si proto vemte do ruky střední odstín a ten naneste na nadočnicový oblouk. Postupujte přes převislé víčko směrem ven od oka ke spánkům. Do vnějšího koutku oka pak použijte tmavý stín, díky tomu se oko opticky zvedne.

Jak na oční linky

U přepadlých očních víček by si ženy měly dát pozor na příliš výrazné oční linky. Protažené nebo příliš silné oční linky vám totiž moc lichotit nebudou. Vytvořte proto jednoduchou linku do linie řas. Pokud se vám nepovede úplně rovně, lehce ji rozmažte vatovou tyčinkou. Naopak se vyhněte vnitřní spodní lince.

Natočte si řasy

Nezapomeňte ani na řasy. Když si je natočíte pomocí kleštiček, krásně tím oko opticky otevřete, což vám bude slušet. Řasenkou pak nemusíte šetřit, řasy by měly působit hustě a výrazně. O tom, jak se líčit pod brýlemi, jsme psali zde.

Na co si dát naopak pozor

Všechno je o cviku a když budete líčení věnovat trochu času, stane se pro vás za chvíli rutinou. Vyvarujte se ale těchto přešlapů:

  • Tmavý stín do vnějšího oka se nesmí dát pod linii spodních řas, aby oko opticky nepadalo dolů.
  • Nepoužívejte gelové či ostré linky k řasám nebo k okraji oka. Pokud sáhnete po lince, pak v tužce a jemně ji rozmažte do ztracena.
  • Volte raději voděodolnou řasenku, aby se vám nerozmazala pod okem. Obtisklou řasenkou by totiž oko opět opticky pokleslo a působilo by smutným dojmem.
Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Faceliftovaný TUCSON se širokou nabídkou motorizací přijel již i na český trh

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu