Zbavte se poškozených vlasů přírodní cestou. Awapuhi je exotická rostlina, která vám s tím pomůže

Krása 27. listopadu 2021 | 08:59 — Mirka Malá
Název Awapuhi zní opravdu exoticky, a také jde o exotickou rostlinu. Jenomže je skvělá pro vlasy, a tak se stala hitem v péči o vlasy, ať už ve své přírodní podobě, nebo ve vlasových produktech.
Další 1 fotografie v galerii
Zbavte se poškozených vlasů přírodní cestou / Shutterstock

Tato speciální rostlina je druh divokého zázvoru pocházejícího z Havaje a Polynésie, má tvar dlouhé šišky a obsahuje sladkou, zázvorem vonící slizovou mízu, která vytéká, když ji zmáčknete. Tricholožka Gretchen Friese říká, že "její míza se vymačkává z květu a používá se v šamponech a dalších kosmetických přípravcích." Havajané používali tuto speciální rostlinu po staletí pro růst a výživu vlasů a důvod, proč se jí říká přírodní šampon, je ten, že po smíchání s vodou skutečně pění a rostlinu lze opravdu použít přímo k mytí vlasů.

Jaké benefity má awapuhi pro vlasy

Awapuhi je známá svou schopností dodat vlasům intenzivní lesk a hebkost a také svými protizánětlivými účinky. Rovněž opravuje poškozené vlasy a dodává jim hydrataci, takže je to skvělá přírodní složka pro suché a poškozené vlasy.

Studie ukázaly, že awapuhi má protizánětlivé i antioxidační vlastnosti, tudíž skvěle bojuje s lupy. A rovněž vlasy chrání, takže podporuje jejich růst.

Jak awapuhi používat

Pokud se vám dostane do ruky přímo rostlina awapuhi, můžete ji použít přímo na vlasy. Jednoduše rostlinu zmáčkněte, aby se uvolnila míza, poté ji naneste na vlasy a umyjete je jako obvykle. Pokud chcete, můžete dokonce provést dvojité plnění a použít ji jako mycí prostředek na tělo.

Ovšem nejjednodušší způsob, jak přidat awapuhi do vaší rutiny péče o vlasy, je používat šampony, kondicionéry, bezoplachové a další vlasové produkty napuštěné tímto blahodárným extraktem.

Přestože jste možná o awapuhi doteď neslyšeli, vlasových produktů, který extrakt z této rostliny obsahují, je na trhu skutečně celá řada. Kromě klasiky v podobě šamponů a kondicionérů seženete s awapuhi i hydratační spreje, regenerační masky či vlasová séra. Dále čtěte: Kurkuma má úžasný vliv na vlasy. Při správném používání vám pomůže s jejich vypadáváním a zatočí i s lupy.

Zdroj: Byrdie.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu