Ochrana vlasů před chladem: zimní péče

Komerční sdělení 01. února 2023 | 12:46 — Lucie Wirthová
Rozhodně víte, že v zimě pokožka potřebuje zvláštní péči. Vlasy však trpí stejně, proto také vyžadují kvalitní pečující přípravky a účinnou ochranu. S nástupem chladného počasí se vlasy více elektrizují, stávají se křehkými a suchými, navíc může vzniknout nepříjemné olupování a svědění.
Jak nejlépe chránit své vlasy před zimou? / pixabay.com

Nejčastěji je to způsobeno negativními vlivy vnějšího prostředí jako nízkoteplotní režimy, suchý vzduch ve vytápěných místnostech, chlorovaná voda z kohoutku a chyby v každodenní péči. Na vině přitom může být i nesprávná strava, nedostatek vitamínů, minerálů a živin, pravidelný stres a špatný nebo nedostatečný spánek. A tak vzniká otázka: jak pečovat o vlasy v zimě správně? Odhalujeme tajemství v našem článku.

Pravidelně používejte hydratační a vyživující vlasové přípravky

Zimní péče o vlasy by měla zahrnovat hydratační a vyživující produkty vybrané podle typu vlasů, které zabraňují lámavosti a matnosti. Abyste se vyhnuli nejčastějším problémům s vlasy, rozhodně by měla ve vaší beauty zásobě být maska na vlasy obohacená o keratin, rostlinné výtažky a živiny. Masky mají za úkol obnovit zdraví barvených vlasů a hydratovat suché. Navíc snižují mastnotu a minimalizují riziko vzniku lupů.

Profesionálové doporučují si pořídit přírodní oleje, které zabraňují třepení konečků, vyhlazují vlasové vlákno a vyplňují porézní strukturu, což pomáhá předejít možnému elektrizování. Široký sortiment produktů pro všechny typy vlasů najdete na webových stránkách makeup.cz.

Doporučujeme v zimě věnovat pozornost těmto olejům:

  •  ze sladkých mandlí - zabraňuje lámavosti a matnosti;
  • z malinových semínek - v první řadě ošetřuje pokožku hlavy a snižuje svědění;
  • z rakytníku - dodává světlým a odbarveným vlasům hebkost a sytější, výraznější odstín;
  • arganový - obnovuje roztřepené konečky, rozhodně by měl být součástí péče o kudrnaté vlasy;
  • kokosový - stimuluje činnost buněk.

Pokud nevíte, který olej je pro váš typ vlasů nejvhodnější, obraťte pozornost na univerzální olejový komplex, který vyživuje a zároveň posiluje oslabené prameny.

Pravidelné používání vlasového kondicionéru

Pokles teplot je silný stresový faktor. V důsledku toho, že venku je zima, ale v místnosti je horko se vlasová hydrolipidová vrstva ztenčuje. Kvůli tomu jsou vlasy neposlušné a suché, proto se neobejdete bez kondicionéru. Pomůže chránit vlasy před poškozením, vyhlazuje vlasovou kutikulu, zadržuje vlhkost, dodává vlasům hedvábnost a lesk, usnadňuje proces česání. Je důležité používat kondicionér při každém mytí. V zimě dejte přednost silně vyživujícím produktům, které obsahují makadamiový a arganový oleje. Obraťte také pozornost na speciální pečující spreje, které lze pravidelně aplikovat na suché vlasy. A pamatujte si, že péče o vlasy v první řadě musí být komplexní.

Umývejte si vlasy vlažnou nebo teplou vodou, nikoli horkou.

Horká voda špatně ovlivňuje vlasy, vysušuje je a zvyšuje lámavost. V zimě může pravidelné mytí vlasů horkou vodou způsobit silné vypadávání. Proto měli byste v zimě používat výživný, ale šetrný šampon, jehož vysoká kvalita byla ověřena, a poté vlasy důkladně opláchnout studenou nebo vlažnou vodou.

Vždy noste čepici.

Nošení čepice nebo jiné pokrývky hlavy v zimě pomůže chránit před nepříznivými vlivy mrazu a chladu. Nechoďte ven bez čepice, protože nízké teploty vašim vlasům škodí a to má za následek zvýšenou suchost, snížení rychlosti růstu a podvýživu vlasových folikulů. Stylová a krásná čepice, která je v souladu se stylem svrchního oblečení, nejen pomáhá vytvořit zajímavý look, ale také pomůže udržet krásný vzhled vlasů.

Tepelné stylingové přístroje používejte v zimě co nejméně

Vysoušeč vlasů a horká kulma také negativně ovlivňují stav vlasů a vysušují je. Pokud pravidelně používáte tato zařízení, pak se vaše vlasy pravděpodobně stanou matnými a křehkými. Když se z nějakého důvodu neobejdete bez fénu a kulmy, pak péče o vlasy nutně by měla zahrnovat speciální ochranné přípravky, které snižují jejich negativní dopad.

Pamatujte si, že klíčem ke krásným a zdravým vlasům je komplexní, důkladná péče a zdravá strava bohatá na vitamíny. 

Témata: vlasy, kosmetika,
Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Solární revoluce ve světě chytrých hodinek! Objevte hodinky nabíjené solární energií

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu