Zpátky do formy. Cviky, díky kterým po porodu opět vytvarujete své tělo

Krása 11. července 2020 | 17:43 — Anna Novotná
Během těhotenství každá žena přibere. Některá více, jiná méně. Během šestinedělí většina z nich sice pár kilo zhubne, ale nemusí se dostat do původní formy. Držet diety v tomto období byste rozhodně neměly, mohly byste tím ztratit energii, kterou nutně potřebujete při péči o dítě. Můžete pro sebe však udělat to, že budete cvičit.
Dalších 5 fotografií v galerii
Cvičit byste po porodu měly nejen kvůli hubnutí / Depositphotos

Cvičit byste po porodu měly nejen kvůli hubnutí. Tělo se během porodu hodně nadře a povolí vám svaly pánevního dna, takže je prospěšné, abyste co nejdříve daly svá těla do pořádku. S tím vám pomohou právě cviky zaměřené hlavně na pánevní dno, hýždě, stehna a břišní svaly.

Zaměřte se na pánevní dno

Pánevní dno můžete začít procvičovat už třetí den po porodu. Pokud po porodu nemáte žádné výraznější obtíže, nemusíte se toho bát. Čím dříve s tím začnete, tím lépe. Lehněte si na záda a pokrčte kolena. Dýchejte do bříška, nenechte si rozhodit pravidelný rytmus dechu. Stahujte močovou trubici, konečník a hýždě. Proveďte to několikrát za sebou. Posilování pánevního dna můžete provádět i několikrát denně.

Tlačte chodidla a záda proti zemi

V lehu na zádech ještě chvíli zůstaňte. Opět si pokrčte kolena. Zatlačte zády a chodidly proti podlaze. Během toho začněte posouvat chodidla dopředu. Tento cvik proveďte alespoň pětkrát. Nezapomeňte u toho dýchat. Správný dech účinek pozice ještě prohloubí.

Zvedejte nohy do pravého úhlu

Cvik začíná v lehu na zádech. Pravou nohu nechte ležet na zemi a levou zvedněte do pravého úhlu. Pokud to pro vás bude náročné, oběma rukama se chytněte za stehno a nohu přitahujte směrem k sobě. Snažte se ji udržet napnutou bez krčení kolene.

To stejné udělejte i na druhou stranu. Následně zvedněte obě nohy a střídavě je spouštějte dolů a vytahujte zase nahoru, aniž byste se jimi dotkly země. Jde o ideální cvik na posílení břišního svalstva. Nezapomeňte u toho dýchat.

Postavte se na všechny čtyři

V této pozici se srovnejte tak, abyste měly dlaně pod rameny a kolena pod hýžděmi. Narovnejte si záda a rozmístěte váhu podél celého těla. Hlavu nechte v prodloužení páteře. Zapřete si prsty na nohou o podlahu, nadechněte se a s výdechem zvedněte kolena pár centimetrů nad zem. Myslete na to, že byste měly mít neustále rovná záda.

Nemusíte se s vypětím všech sil snažit o to, aby kolena byla co nejvýš. Tento cvik bude efektivní i v případě, že budete mít kolena pouze malý kousek nad zemí. Snažte se v této pozici nějakou chvíli vydržet. Pro začátek vám bude stačit několik vteřin. Následně cvik ještě několikrát opakujte. Psali jsme také: Zhubněte rychle. Tabata je vysoce efektivní cvičení, které zabere jen pár minut denně.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu nabízí úchvatné písečné pláže i skryté zátoky

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Zavřít reklamu