Vyrobte domácí suchý šampon, který funguje a navíc viditelně zlepšuje kvalitu vlasů

Krása 21. února 2022 | 18:10 — Zuzana Procházková
Sice samotné mytí vlasů není časově náročné, s česáním, foukáním a stylingem je to už o něco horší. Pokud zrovna nemáte času na rozdávání, pak je suchý šampon skvělou volbou, jak dát vlasy během chvíle do pořádku. Místo kupovaných suchých šamponů však vsaďte na ty, které si můžete vyrobit v pohodlí domova.
Další 3 fotografie v galerii
Suché šampony si z přírodních ingrediencí vyrobíte v pohodlí domova / Depositphotos

Suché šampony se v poslední době těší velké popularitě. A není se čemu divit. V dnešní hektické době je mnohem praktičtější mít vždy po ruce nějaký suchý šampon, díky kterému budou vaše vlasy vypadat vždy jako právě umyté a vyfoukané. Za suché šampony však nemusíte utrácet peníze a riskovat, že vašim vlasům a vlasové pokožce nebudou vyhovovat. Snadno si je vyrobíte doma, ze 100% přírodních surovin, které nádherně podpoří kvalitu vašich vlasů, zbaví vlasy mastnoty a zamezí podráždění i citlivé pokožky.

Přírodní ingredience

Mezi přírodní ingredience, které jsou pro výrobu domácích suchých vlasových šamponů velmi oblíbené, se řadí například škrob, jedlá soda nebo jíl. Tyto složky dokážou skvěle absorbovat mastnotu a fungují jako provizorní šampon. Navíc obsahují pěsticí složky, které zároveň pečují o vlasy a vlasovou pokožku. Co se používání vlasového šamponu týká, pak jej stačí vmasírovat ke kořínkům vlasů a vyčesat.

Barva vlasů

Nezapomeňte na to, že barva vlasů je rozhodujícím faktorem pro to, jaké přísady byste měli použít. Blondýnky by se měly vyhýbat jakýmkoli receptům s dřevěným uhlím a teplé brunetky mohou do svých domácích suchých šamponů přidat trochu skořice či kakaa, pokud se hodí k barvě vlasů. Pro plavovlásky je poté ideální přísadou kukuřičný škrob.

Základní domácí šampon

Nejlepší základní šampon pro všechny typy vlasů se skládá ze 7 polévkových lžic kukuřičného či jiného přírodního škrobu, dále ze 4 čajových lžiček bílého kaolinového jílu a nakonec z 24 kapek oblíbeného esenciálního oleje. Ten může být například z čajovníku, který je antibakteriální, ale rozhodně můžete použít jakýkoli jiný.

Postup výroby

Postup na výrobu je velmi jednoduchý. Nejprve dejte do mixéru suché ingredience a dobře je promíchejte. Následně přidejte esenciální olej a důkladně vše spojte. Směs šamponu poté nalijte do rozprašovače, přidejte jen tolik vody, aby šel šampon stříkat. Vodu přidávejte po lžičkách, abyste nad ní měli větší kontrolu. Šampon aplikujte ke kořínkům vlasů a vmasírujte. Dále čtěte: Jak se zbavit tmavých kruhů a váčků pod očima. Skvělým pomocníkem jsou kromě klasických rad některé bylinky.

Zdroj: goodhousekeeping.com, luxyhair.com.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

První československý vůz s klimatizací představoval nevídaný luxus. Inovace, která změnila svět pochází z dílen USA

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu